Jakie właściwości zdrowotne ma Alfa-laktoalbumina (LA)?

Mleko

Co to jest Alfa-laktoalbumina (LA)?

Alfa-laktoalbumina (LA) jest białkiem serwatkowym pochodzącym z mleka. Znajduje się zarówno w mleku ludzkim jak i bydlęcym. Dzięki swoim szerokim właściwościom uzyskała zastosowanie w przemyśle zarówno spożywczym jak i farmaceutycznym. Dodaje się ją zarówno do odżywek dla niemowląt jak i tworzy się leki i suplementy żywności ją zawierające.

Jakie ma właściwości Alfa-laktoalbumina (LA)?

Alfa-laktoalbumina (LA) przejawia właściwości przeciwwirusowe, przeciwnowotworowe i przeciwstresowe. Dieta wzbogacona w LA wykazywała właściwości przeciwstresowe, obniżała ciśnienie krwi u szczurów, zapobiegała biegunce i prowadziła do szybszego przyrostu masy u niedożywionych dzieci. Colostrum okazało się skuteczne w usuwaniu brodawczakow skornych i hamowaniu wzrostu guzów nowotworowych. Lizozym znalazł zastosowanie w odżywkach dla niemowląt, leczeniu paradontozy i zapobieganiu próchnicy. Mleko wzbogacone w lizozym jest używane w karmieniu wcześniaków cierpiących na rożnego rodzaju infekcje.

Gdzie znajduje się Alfa-laktoalbumina (LA)?

Alfa-laktoalbumina (LA) jest białkiem serwatkowym powszechnie stosowanym w przemyśle zarówno spożywczym jak i farmaceutycznym. Dodaje się ją zarówno do odżywek dla niemowląt jak i tworzy się leki i suplementy żywności ją zawierające.

Firma genoscope stworzyła całą linię suplementów opartych o colostrum, które zawiera naturalną Alfa-laktoalbuminę (LA). Dzięki temu stosowanie suplementów firmy Genoscope zawierających colostrum wzmacnia odporność organizmu co zapobiega powstawaniu wielu chorób w tym nowotworów. Suplementy te można stosować też u osób chorych. Poprzez wzmocnienie odporności organizmu, organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała i zwalcza sam chorobę w tym nawet nowotwory.

O terapii z użyciem suplementów z linii Colostrum firmy Genoscope można dowiedzieć się więcej w recepcjii Onkolmed Lecznica Onkologiczna bądź na wizycie u lekarza.